Studenthälsovården ska få gemensam webbportal

Den digitala samordningen av studenthälsovården behöver bli bättre för att ge studenter en likvärdig tillgång till studenthälsovården, tycker regeringen. Nu får Universitets- och högskolerådet (UHR), Linköpings universitet och Stockholms universitet i uppdrag att utveckla en gemensam webbportal för studenthälsovården.

Målet med en gemensam webbportal för studenthälsorna är att ge studenter en tryggare studietid och stöd för sin psykiska och fysiska hälsa.
Målet med en gemensam webbportal för studenthälsorna är att ge studenter en tryggare studietid och stöd för sin psykiska och fysiska hälsa.Foto: Janerik Henriksson/TT
Marie Lundahl

Regeringen vill stärka det främjande arbetet för studenters psykiska och fysiska hälsa och ger därför ett regeringsuppdrag till Universitets- och högskolerådet (UHR), Linköpings universitet och Stockholms universitet att ta fram en gemensam webbportal till studenthälsan.

– Nationell samordning av den digitala studenthälsovården kan bidra till att avlasta studenthälsan lokalt och sprida goda exempel mellan lärosäten, säger utbildningsminister Anna Ekström (S) i ett uttalande.

Webbportalens innehåll som exempelvis webbföreläsningar och workshops på både svenska och engelska ska vara öppet för alla studenter. Webbportalen ska vara ett komplement till lärosätenas studenthälsovård.

Altinget logoUtbildning
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget utbildning får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00