Skolverket ska ta fram ny digitaliseringsstrategi: ”Viktigt med höjd ambitionsnivå”

Den nationella digitaliseringsstrategin för skolväsendet löper ut i år. Nu vill regeringen att Skolverket snabbt utformar en ny strategi. Myndighetens förslag ska redovisas strax innan strategin är tänkt att gälla.

Skolminister Lina Axelsson Kihlblom om den nya digitaliseringsstrategin: ”Digitala verktyg ska ha ett genomtänkt syfte, vara användarvänliga och passa förskolans och skolans verksamhet”
Skolminister Lina Axelsson Kihlblom om den nya digitaliseringsstrategin: ”Digitala verktyg ska ha ett genomtänkt syfte, vara användarvänliga och passa förskolans och skolans verksamhet”Foto: Fredrik Sandberg/TT, Stefan Jerrevang/TT
Miranda Olsson

Den nationella digitaliseringsstrategin för skolväsendet presenterades av dåvarande utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) och har innehållit fokusområden, mål och delmål som ska uppnås till 2022.

När strategin nu löper ut har aktörer i skolsektorn eftersökt en ny gemensam strategi för digitaliseringsarbetet. Tidigare i veckan gav regeringen Skolverket i uppdrag att ta fram ett sådant förslag.

Myndigheten ser positivt på uppdraget. 

Altinget logoUtbildning
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget utbildning får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00