Skolverket efter budgetbeskedet: Tänkbart att vi öppnar fler kontor

I regeringens vårändringsbudget får Skolverket tillbaka hälften av pengarna som kapades från kvalitetsdialogerna i höstens budget. Enligt generaldirektör Peter Fredriksson innebär det att myndigheten nu kan börja titta på att öppna fler kontor.

”Man kan också tänka sig att man förstärker bemanningen på redan befintliga kontor. Det får vi titta vidare på”, säger Peter Fredriksson till Altinget.
”Man kan också tänka sig att man förstärker bemanningen på redan befintliga kontor. Det får vi titta vidare på”, säger Peter Fredriksson till Altinget.Foto: Janerik Henriksson/TT
Rebecka Prahl

I höstens budget drog regeringen ner satsningen på kvalitetsdialoger med huvudmännen med 61 miljoner. Nu får myndigheten tillbaka ungefär hälften av pengarna. I vårändringsbudgeten får myndigheten 32 miljoner mer. Av dessa ska 30 miljoner gå till kvalitetsdialogerna och myndighetens fortsatta regionalisering.

– Jag är positiv till beskedet som vi fått från regeringen. Det betyder att vi får bättre förutsättningar att göra det som politiken vill att vi ska göra. Vi ska vara på regional nivå och ha kvalitetsdialoger med huvudmän, säger Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson till Altinget.  

Anledningen till ökningen är enligt regeringen att Skolverket ska kunna fortsätta arbetet med att hålla kvalitetsdialoger med huvudmän. Tidigare i vår uppgav Peter Fredriksson i en intervju med Altinget att myndigheten höll på att se över uppdraget och man pausade även öppnandet av nya kontor runt om i landet.

Altinget logoUtbildning
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget utbildning får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00