Rios bredsida mot regeringens syn på civilsamhälle

Trots regeringens satsningar på sfi för ukrainare och på yrkeshögskolan i vårbudgeten – Olle Westberg på Rörelsefolkhögskolorna (Rio) ifrågasätter regeringens syn på civilsamhälle och mångfald. ”Notabelt är att de medvetet väljer bort civilsamhället. De talar varmt om det i olika sammanhang, men till skillnad mot regeringarna Bildt och Reinfeldt använder de inte folkhögskolorna”, säger han.

Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation (Rio) hade velat se fler möjligheter att nå samma mål, och deras gs Olle Westberg ifrågasätter regeringens syn på civilsamhälle och mångfald. Fotot är taget på Biskops Arnö folkhögskola. (Arkivbild)    
Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation (Rio) hade velat se fler möjligheter att nå samma mål, och deras gs Olle Westberg ifrågasätter regeringens syn på civilsamhälle och mångfald. Fotot är taget på Biskops Arnö folkhögskola. (Arkivbild)    Foto: Ali Lorestani/TT
Anders Gustafsson

Rios generalsekreterare Olle Westberg reagerar efter de två presskonferenser som Altinget nyligen har rapporterat ifrån, där regeringen dels satsar för att möjliggöra sfi till ukrainska flyktingar, dels skjuter till pengar till yrkeshögskola och vuxenutbildning.

Olle Westberg. 
Olle Westberg.  Foto: Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation, Rio.

– Det är inget fel på förslagen, men de är för enögda och för systeminriktade. Och det är förvånande att en borgerlig regering är så fokuserad på primärkommunerna och deras ansvar att man missar chansen att stärka civilsamhället, säger Olle Westberg till Altinget.

Altinget logoUtbildning
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget utbildning får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00