Polisutbildning startas i Malmö

KORTNYTT. För att möta behovet av fler poliser i Sverige och Skåne, samt för att minska kriminaliteten i Malmö startas en polisutbildning vid Malmö Högskola.

De första polisstudenterna är planerade att börja på högskolan i januari 2019. För att möjliggöra detta har regeringen skjutit till 7,1 miljarder till polismyndigheten för de kommande tre åren. Även om antalet studerande på polisutbildningen har ökat senaste åren, behövs ännu fler. Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson, kommenterade beslutet i ett pressmeddelande: 

– Vi måste öka antalet poliser kommande år. Den nya utbildningen är ett nödvändigt led i detta, samtidigt som regeringens stora budgetsatsning också ska leda till bättre arbetsmiljö och fler karriärvägar för poliserna.

Polisutbildningen finns vid tre lärosäten sen tidigare: Södertörns Högskola, Umeå universitet och Linnéuniversitetet. Varför Malmö får en polisutbildning, motiveras av rikspolischef Dan Eliasson med att man behöver rekrytera fler från den regionen. Men också för att området varit utsatt i form av gränskontroller, gängkriminalitet och skjutningar.

Login