KD:s nya talesperson: Konfessionella skolor ska få bättre förutsättningar

Riksdagsnykomlingen Mathias Bengtsson har tagit över som Kristdemokraternas utbildningspolitiska talesperson. Nu ser han fram emot att få en elevhälsogaranti på plats och att säkra upp de konfessionella friskolorna.  

Mathias Bengtsson (KD) är mest stolt över att partiet fått in elevhälsogarantin på skolområdet i Tidöavtalet. 
Mathias Bengtsson (KD) är mest stolt över att partiet fått in elevhälsogarantin på skolområdet i Tidöavtalet. Foto: Riksdagen, Kicki Nilsson/TT
Rebecka Prahl

När Christian Carlsson (KD) tog över ordförandeposten i socialutskottet blev det den nyinvalda riksdagsledamoten Mathias Bengtsson som fick ersätta honom i utbildningsutskottet. Förra mandatperioden var Bengtsson oppositionsledare i barn- och utbildningsnämnden i Gagnefs kommun.  

Skolor som fungerar dåligt ska inte finnas, men de som fungerar bra är en vinst för hela samhället.

Som kommunpolitiker drev Mathias Bengtsson frågor om elevhälsa, trygghet och studiero, något som han vill fortsätta med även i utskottet. Till Altinget pekar han ut tre frågor som sina mest prioriterade:

– Att många barn och unga lider av psykisk ohälsa är ett av de största problemen som vi har i samhället i dag. Att elevhälsan finns tillgänglig varje dag och har de möjligheter som krävs för att hjälpa barnen är oerhört viktigt, både för samhället i stort men också för skolresultatet. För att prestera i skolan så måste man ju må bra.

Altinget logoUtbildning
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget utbildning får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00