Om  
Magdalena Andersson
Lena Hallengren
Morgan Johansson

Johansson isolerad – Hallengren blir ställföreträdande statsminister

Justitieminister Morgan Johansson är tvungen till att isolera sig efter att en familjemedlem testat positivt för corona. Det innebär att socialminister Lena Hallengren nu blir ställföreträdande för statsminister Magdalena Andersson. 

Foto: Henrik Montgomery/TT
Josefin Lingström

I fredags meddelade statsminister Magdalena Andersson att hon testat positivt för corona. Därmed var hon tvungen att isolera sig i minst 7 dagar. Då stod det klart att det är justitieminister Morgan Johansson som träder in som ställföreträdande för statsministern. Eftersom han är den minister som suttit längst tid sammanlagt. 

Han är då ställföreträdande när fysisk närvaro krävs. Vid exempelvis regeringssammanträden får ministrarna inte medverka digitalt, utan behöver vara på plats.

Hallengren tar över

Under onsdagen meddelade Morgan Johansson att han är tvungen till att isolera sig efter att ett av hans barn testat positivt för corona. Det innebär att han inte kan medverka vid torsdagens regeringssammanträde. 

Detta gör att det nu är Lena Hallengren som är ställföreträdande för statsminister Magdalena Andersson, bekräftar Björn Lindau som är presskommunikatör på Regeringskansliet.

Nämnda personer

Magdalena Andersson

Partiledare Socialdemokraterna
Civ. ek (Handelshögskolan i Stockholm. 1992), doktorand (Handelshögskolan i Stockholm, 1992-1995)

Lena Hallengren

Gruppledare Socialdemokraterna
Lärare (Högskolan i Kalmar 1996)

Morgan Johansson

Vice ordförande i utrikesutskottet (S)
Fil. kand i statsvetenskap (Lunds uni., 1993)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00