Om  
Jannie Jeppesen

Hon ska representera edtech-branschen i Bryssel

European edtech alliance (EEA) får ny ordförande i Jannie Jeppesen. I sin nya tjänst kommer Jeppesen bland annat följa den kommande AI-lagstiftningen i EU och arbeta för att små och stora edtech-företag ska tas hänsyn till.

Jannie Jeppesen ska jobba med edtech-branschen på EU-nivå. 
Jannie Jeppesen ska jobba med edtech-branschen på EU-nivå. Foto: Swedish edtech industry
Tim Gashi

Nu kan Swedish edtech industry presentera att sin vd Jannie Jeppesen blir ny ordförande i den europeiska paraplyorganisationen för edtech, EEA. EEA samlar 25 branschorganisationer likt Swedish edtech industry i 20 länder.

EEA har en viktig roll i att representera edtech-branschen i Bryssel. Något Jannie Jeppesen ser fram emot.

– Här spelar utvecklingen av kvalitativa europeiska edtechtjänster en viktig roll, livsvillkoren för små och medelstora edtechföretag måste tas hänsyn till, både när det gäller regelverk, som den kommande AI-lagen, och politikutveckling. Att främja tillväxten av europeisk edtech bidrar till att locka talanger och finansiering till sektorn, vilket leder till ökad kvalitet, konkurrenskraft och prisvärda digitala verktyg. För oss är det självklart att Europa ska vara ledande i att utveckla edtechtjänster, både för egen användning och export, säger hon i ett pressmeddelande.

EU har sen tidigare satt upp mål för digital utbildning under det som kallas ”Digital Education Action Plan” och Jeppeson som har varit vice ordförande för EEA sedan starten ser fram emot att jobba ännu nämnare edtech-frågorna på just EU-nivå.

– Tillsammans med styrelsen, vår vd och medarbetarna, kommer vi nu att arbeta för att stärka vår position, bygga mer kunskap och samarbete. Det känns både kul och viktigt att, med den erfarenhet vi har i Sverige, få vara med och driva de här frågorna på europanivå.

Nämnda personer

Jannie Jeppesen

Vd Swedish Edtech Industry

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00