Om  
Clara Lindblom

Försäljning av skolfastighet till IES ska utredas ytterligare

Under måndagskvällen återremitterades försäljningen av Gubbängens gymnasium, som är tänkt att säljas till Internationella engelska skolan, i Stockholms kommunfullmäktige. 

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
Rebecka Prahl

Internationella engelska skolan driver mellan- och högstadieundervisning i lokaler som de i dagsläget hyr av Stockholms stad i Gubbängen. 

Förra året beslutade den blågröna majoriteten att sälja lokalen till IES, ett beslut som väntades fattas på måndagens kommunfullmäktige. 

Återremittering

I stället återremitteras nu försäljningen, skriver Vänsterpartiet på Twitter. Oppositionen kräver en risk- och konsekvensanalys över vad försäljningen kommer innebära för de lokala skolorna i området, föreningslivet och Stockholms stads ekonomi. 

Gubbängshallen, som ingår i försäljningen, används av både IES och de kommunala skolorna i området, liksom föreningslivet. 

– Vad kommer den här affären kosta och vad händer med alla föreningar som har verksamhet i Gubbängshallen? Det är helt centrala frågor som det saknas svar på. Den blågröna majoriteten måste sluta springa skolföretagens ärenden och skicka tillbaka det här förslaget, säger Clara Lindblom (V), oppositionsborgarråd, i ett pressmeddelande

Nämnda personer

Clara Lindblom

Bostadsborgarråd (V) Stockholms stad
fil. kand i sociologi (Stockholms uni. 2011)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00