Ex-minister nominerad till styrelseordförande på Beckmans

Den statligt finansierade designhögskolan Beckmans har nominerat den före detta S-ministern Leif Pagrotsky som styrelseordförande

Mattias Croneborg

Pagrotsky kommer senast från jobbet som Sveriges generalkonsul i New York och ersätter Lars Strannegård, som är rektor på Stockholms Handelshögskola.

Beckmans Designhögskola är statligt finansierad och ägd av Stiftelsen Beckmans Designhögskola. Den 10 april 2019 ska stiftelsens styrelse besluta om en ny ordförande. 

  – Vi är glada att kunna nominera Leif Pagrotsky som ny ordförande i Beckmans Designhögskola. Leif har lång och gedigen erfarenhet av högskoleverksamhet, inte minst inom Beckmans fokusområden. Vi är säkra på att Leif med sin nyfikenhet, sitt kvalitetsfokus och engagemang kommer att vara en stor tillgång i det fortsatta arbetet med att utveckla Beckmans, säger Daniel Sachs, stiftelsens ordförande.

Leif Pagrotsky har en bakgrund som socialdemokratisk politiker och har haft flera ministerposter. Han har bland annat varit handelsminister, näringsminister samt utbildnings- och kulturminister. 

Nämnda personer

Leif Pagrotsky

Ordförande för Business Sweden, styrelseordförande i Business Region Göteborg, f.d. statsråd
Fil.kand (Göteborgs universitet, 1971), pol.mag, civilekonom (Göteborgs universitet 1974)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget