Ekström och JA-partierna överens om kursplanerna

REVIDERING. Regeringen har förhandlat och beslutat nya kursplaner tillsammans med partierna bakom januariavtalet. Detta kan leda till att timplanerna behöver utökas.

– Det naturliga är att först bestämma vad ungarna ska lära sig, och sen se till att det får tillräckligt många timmar, säger utbildningsministern till Altinget.

Skolverket presenterade i mitten på december förra året förslag på ändringar i kursplanerna i grundskolan. Nu har regeringen tillsammans med partierna bakom januariavtalet, Centern och Liberalerna, tagit fram det slutgiltiga förslaget.

Enligt utbildningsminister Anna Ekström (S) så har de inte behövt tumma på några krav i förhandlingarna med övriga samarbetspartier.

– Det här samarbetet har löpt väldigt enkelt. Vi har gjort väldigt små ändringar i förhållande till Skolverkets slutgiltiga förslag. Jag är jätteglad att vi har kunnat ta fram det här tillsammans med januaripartierna. Vi kan nu faktiskt bocka av en av de viktiga punkterna i januariavtalet med det här beslutet, säger Ekström till Altinget.

Login