Altingets chefredaktör slutar

NAMNNYTT. Mattias Croneborg slutar som Altingets chefredaktör och ansvarig utgivare. Han har varit på tidningen sedan starten och är en av grundarna av svenska Altinget.

Foto: Tor Johnsson

Mattias Croneborg har byggt upp den svenska verksamheten för att åstadkomma en arena för svensk sakpolitik. 

– Altinget vill ge Mattias ett stort tack för hans ihållande arbete att sätta Altinget på kartan under företagets första fem år. Han har varit ett viktigt ankare inte bara för redaktionen utan också för hela den svenska personalen. De första åren för ett företag är alltid speciellt ödesdigra och svåra. Men Mattias har arbetat outtröttligt för att lyckas få Altinget.se till din plats där vi är i dag: Företaget kan – efter de nästan obligatoriska investeringsåren – leverera vinst för första gången, säger Rasmus Nielsen grundare och utgivare av Altinget Danmark.

– För fem år sedan publicerade vi vår första artikel från en liten skrubb i ett kontorshotell på Vasagatan. Nu har vi blivit en slagkraftig arena för nyheter, analyser, debatter och fysiska möten inom svensk sakpolitik. Ett företag med 22 anställda med redaktion och kontor i Gamla stan och lokaler i riksdagen. Det är en fantastisk resa och det är väldigt kul att Altinget blivit en så tung aktör. Vi har visat att seriös journalistik som mer fokuserar på sakpolitik än på det politiska spelat bär sig ekonomiskt. Det har varit min målsättning, säger Mattias Croneborg.

Mattias Croneborg kommer att fortsätta i positionen tills den nya chefredaktören tillträder omkring årsskiftet.

Riksdagens tidning

Mattias Croneborg är utbildad nationalekonom och journalist. Han grundade Altinget.se 2014. Han kom då från posten som chefredaktör för riksdagens tidning "Riksdag & Departement", och jobbade innan han blev journalist som analytiker på bland annat Riksbanken.

Altinget.se med 22 anställda har sju portaler om svensk och europeisk politik. Sex är prenumerationsportaler och den sjunde är gratis och täcker politik i stort – precis som i Danmark. Altinget i Sverige har redaktion i Gamla stan och kontor i riksdagen.

Både Altinget i Danmark och Altinget i Sverige tillhandahåller valkompasser till public service.

Nämnda personer

Mattias Croneborg

Redaktör och ansvarig utgivare Lag och avtal, Affärsområdeschef juridik Ny teknik group
fil. kand i nationalekonomi (Stockholms uni., 1992), journalistik (Stockholms uni., 2001)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00