Altinget nominerat till Tidskriftspriset

Altingets EU-bevakning har nominerats till Tidskriftspriset i kategorin ”Årets grepp”. Priset delas ut på Tidskriftsgalan den 25 oktober.

”Det är ett kvitto på att fördjupande och nördig politikbevakning både behövs och är efterfrågad”, säger Altingets chefredaktör Sanna Rayman om nomineringen.
”Det är ett kvitto på att fördjupande och nördig politikbevakning både behövs och är efterfrågad”, säger Altingets chefredaktör Sanna Rayman om nomineringen.Foto: Tidsskriftspriset, Altinget
Johan Manell

I samband med det svenska EU-ordförandeskapet startade Altinget ett nyhetsbrev om EU-politik, gratis för alla. Satsningen togs emot med öppna armar av EU-hungriga läsare och brevet blev på kort tid ett av Altingets största och mest lästa. Nu nomineras satsningen i kategorin ”Årets grepp” till Tidskriftspriset.

– Vi är vansinnigt glada att bli nominerade till det här priset! Det är ett kvitto på att fördjupande och nördig politikbevakning både behövs och är efterfrågad. Inget kvitto i världen kan glädja en Altingetredaktion mer, säger Altingets chefredaktör Sanna Rayman.

Juryns motivering lyder:

”Altinget spred ljus där skugga råder – och möttes av en överväldigande respons. Genom smart samarbete kan de nu ge publiken valuta för pengarna och satsa vidare på sitt val.”

Permanent satsning

Den framgångsrika satsningen har gjort att Altinget EU sedan i höst har permanentas. I dag sköts bevakningen i huvudsak av Brysselbaserade redaktören Charlotta Asplund Catot och Natacha López Balbontin.

Bevakningen sker nu dessutom i samarbete med Altingets norska och danska EU-reportrar, vilket ger unika möjligheter att ta ett nordiskt grepp på Europafrågorna från ett gemensamt nordiskt Brysselkontor.

– Satsningen vi kastade oss ut i bar frukt och vi känner oss mer rustade och peppade än någonsin förr inför ett EU-val, säger Rayman.

Övriga nominerade

Förutom Altinget är även Arbetet, Hockeysverige.se och Råd & Rön nominerade i samma kategori. Vem som vinner priset avslöjas på Tidskriftsgalan den 25 oktober. 

Är du nyfiken på Altingets journalistik och vill provläsa? Testa gratis i 14 dagar här.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00