Om  
Stefan Löfven

Stefan Löfven får nytt uppdrag – blir kollega med Anders Borg

Stefan Löfven får nytt uppdrag som konsult på pr-byrån Rud Pedersen. 

Den 10 november 2021 blev Stefan Löfvens sista dag som statsminister. Sedan dess har han åtagit sig en rad nya uppdrag, nu senast som konsult. 
Den 10 november 2021 blev Stefan Löfvens sista dag som statsminister. Sedan dess har han åtagit sig en rad nya uppdrag, nu senast som konsult. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet
Louise Carlsson-Örning

Tidigare statsminister Stefan Löfven är idag ordförande för Europeiska socialdemokratiska partiet (PES), ordförande för forskningsinstitutet Sipri samt för Palmefonden. Han är också styrelseledamot i Stiftelsen Harald Edelstam och har just avslutat ett uppdrag för FN. 

Nu börjar han som konsult på pr-byrån Rud Pedersen, vilket Dagens Industri var först med att rapportera. 

– Jag ska vara rådgivare till företag och vara en länk mellan den politiska arenan och näringslivet. Man har inte alltid samma uppfattning, och ska nog inte ha det heller i en demokrati, men det är viktigt att man ändå förstår varandra. Och jag tror att jag kan hjälpa företag att analysera en situation och hur man ska ta sig framåt, säger han till tidningen.

Folk från båda sidor

Löfven är inte den första ex-politikern att ta jobb hos Rud Pedersen. Sedan tidigare arbetar även förra finansministern Anders Borg (M) som rådgivare på Rud Pedersen.

– Vi har från dag ett försökt att ha det vi kallar för det rödblåa konceptet. Vi har folk från den röda sidan och folk från den blåa sidan. Nu har vi Stefan Löfven och Anders Borg i samma företag. Det ger en möjlighet att analysera dagsaktuella politiska frågor utifrån en lång kännedom om hur Sverige fungerar, säger bolagets koncernchef Morten Rud Pedersen till Di. 

 

Läs också

Nämnda personer

Stefan Löfven

Styrelseordförande Sipri, styrelseordförande Olof Palmes minnesfond, styrelseledamot Stiftelsen Harald Edelstam
Svetsare (AMU i Kramfors)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00