Om  
Ulrika Modéer

Statssekreterare får toppjobb på UNDP

Ulrika Modéer, statssekreterare på utrikesdepartementet, har utsetts av FN:s generalsekreterare António Guterres till assisterande generalsekreterare och chef på UNDP.

Amanda Bergland

Hon kommer att arbeta på UNDP:s avdelning för externa relationer och påverkansarbete. I den nya tjänsten kommer hon att ingå i UNDP:s ledningsgrupp och leda det strategiska arbetet med finansieringsfrågor och extern kommunikation.

– UNDP är en av huvudaktörerna i arbetet med de globala målen för hållbar utveckling. Ingenting kan vara viktigare med tanke på de utmaningar världen har idag. Jag kommer att företräda UNDP och bygga allianser med alla utvecklingsaktörer, mellan stater, den privata sektorn och civilsamhället. Jag är både stolt, glad och entusiastisk över att få vara med om att bidra i detta arbetet, säger Ulrika Modéer i ett pressmeddelande.

Ulrika Modéer är i dag ansvarig för biståndsfrågor hos Isabella Lövin (MP), minister för internationellt utvecklingssamarbete. Tidigare har hon bland annat varit teamchef för Miljö- och utrikesteamet på Miljöpartiets riksdagskansli samt policychef och internationell chef på Diakonia.

Hon kommer att tillträda sin nya tjänst som assisterande generalsekreterare och chef på UNDP under sommaren. 

Nämnda personer

Ulrika Modéer

Assisterande generalsekreterare och chef för UNDP:s avdelning för externa relationer och påverkansarbete
Fil. kand i internationella relationer (Göteborgs uni., 1994)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024