Snart öppnar Altinget Infrastruktur

Altinget växer och öppnar ytterligare ett bevakningsområde. Journalisten Jacob Hederos anställs för att bevaka infrastruktur och klimatfrågor. 

Redaktionen

Den 24 november startar Altinget Infrastruktur, det senaste bevakningsområdet i raden av nischade nyhetsbrev från Altinget.  

Som redaktör för Altinget Infrastruktur anställs Jacob Hederos, välbekant för många av Altingets läsare som kunnig och mångårig frilansmedarbetare med fokus på EU:s klimat- energi- och miljöpolitik.  

Altinget Infrastruktur 

Den nya nischade bevakningen kommer att fokusera på infrastrukturpolitik i bred bemärkelse. Från flygtrafik, vägar och järnvägar till avfallshantering, avlopp, bredbandsutbyggnad och 5G, för att nämna några fält.  

Lagstiftningen, underhållet, klimatanpassningarna, utvecklingssatsningarna är några av de områden som man kan förvänta sig fördjupad kunskap om som prenumerant.    

Kompletterar och vässar

Redan sedan tidigare driver Altinget det initierade och mycket uppskattade nyhetsbrevet Miljö & Energi, vars redaktör Johanna Alskog har samarbetat mycket med Hederos. Starten av Infrastruktur kompletterar och vässar ett redan starkt bevakningsområde i en tid då dessa frågor står högt på den politiska agendan. 

Om Jacob Hederos

Jacob Hederos  har tidigare arbetat för bland andra Sveriges Radio Ekot, Ends Europe, Aktuell Hållbarhet och Sveriges Natur, och inledde sin karriär som webbredaktör på tidningen Lundagård. 

Han tillträder som redaktör för Altinget Infrastruktur den 15 november.  

– Det känns självklart och mycket roligt att få anställa Jacob och fortsätta på den redan inslagna bana som finns i vår bevakning av miljö-, klimat- och infrastrukturfrågor, säger Sanna Rayman, chefredaktör på Altinget. 

Även framöver kommer man kunna läsa Jacob Hederos i miljö- och energibrevet och på motsvarande sätt kommer också Johanna Alskog vara delaktig i bevakningen av infrastrukturfrågorna. 

– Med tanke på att vi just nu går in i en intensiv fas med bland annat flera tunga EU-lagförslag på området och färdigställandet av en ny nationell infrastrukturplan, så känns det perfekt att Altinget satsar på att utvidga bevakningen ytterligare, säger Jacob Hederos.  

– Jacob är en mycket kunnig och engagerad reporter. Det är jätteroligt att Altinget nu både kan fördjupa bevakningen av infrastrukturfrågorna samtidigt som våra miljöläsare fortsatt kan ta del av Jacobs bevakning på framför allt EU-området, säger Johanna Alskog. 

Start 24 november 

Altinget Infrastrukturs första nyhetsbrev utkommer den 24 november. Det går redan nu bra att anmäla sitt intresse för en kostnadsfri provprenumeration utan vidare förpliktelser här


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00