Om  
Anna Hägg-Sjöquist

Röda korset rekryterar ordförande från FN-förbundet

Anna Hägg-Sjöquist är Svenska Röda korsets nya ordförande.

Marie Lundahl

Anna Hägg-Sjöquist är vald till ny ordförande för Svenska Röda korset, och efterträder därmed Margareta Wahlström.

– Vi står inför stora humanitära utmaningar både i Sverige och i världen till följd av de långsiktiga konsekvenserna av pandemin i en tid av klimatförändringar. Fler människor än någonsin är på flykt. Vi ser ökad fattigdom, psykisk ohälsa och att allt fler människor hamnar i utanförskap. För att klara de utmaningar vi har framför oss behöver vi kraftsamla. Röda Korset, världens största humanitära organisation, behövs kanske mer nu än någonsin under de senaste decennierna, säger hon i ett pressmeddelande.

Anna Hägg-Sjöquist har en lång karriär inom Röda korset bakom sig, från ungdomsförbundet, folkrättshandläggare, chef för frivilligt socialt arbete, samt ansvarig för globala fredskonferensen.

Anna Hägg-Sjöquist har även arbetat i Chile och i Sudan. Hon kommer närmast från rollen som generalsekreterare på Svenska FN-förbundet.

Nämnda personer

Anna Hägg-Sjöquist

Ordförande Svenska röda korset

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024