Om  
Rasmus Paludan

Polisen portar Paludan från danska Almedalsveckan

Rasmus Paludan har beordrats av polisen på Bornholm att inte infinna sig på Folkemødet på Bornholm.

Polisen har beordrat Rasmus Paludan att han inte får vistas i ett visst område runt Allinge från den 14 juni klockan 07 till den 18 juni klockan 12. Han får heller inte vistas till havs utanför Allinge, i själva staden eller i natur- och skogsområden utanför staden.
Polisen har beordrat Rasmus Paludan att han inte får vistas i ett visst område runt Allinge från den 14 juni klockan 07 till den 18 juni klockan 12. Han får heller inte vistas till havs utanför Allinge, i själva staden eller i natur- och skogsområden utanför staden.Foto: AP Photo/Francisco Seco

Stram kurs grundare Rasmus Paludan får inte delta i det årliga Folkemødet på Bornholm i år.

Han har beordrats att inte stanna i Allinge med omnejd på Bornholm under de dagar då Folkemødet äger rum på ön. Detta enligt ett svar från polisen, som Paludan har publicerat på Facebook.

Beslutet togs på måndagen klockan 16.30, skriver han i Facebook-inlägget.

I beslutet står det att polisen på Bornholm ”inte kan vidta nödvändiga säkerhetsåtgärder som med tillräcklig säkerhet kan avvärja den fara” som han utgör för sig själv och de andra deltagarna i folkmötet, enligt TV2 Bornholm.

Därför uppmanar polisen Paludan att inte närvara eller besöka Folkemødet på Bornholm 2023.

Det innebär att han inte får vistas i ett visst område runt Allinge från den 14 juni klockan 07 till den 18 juni klockan 12. Han får inte vistas till havs utanför Allinge, i själva staden eller i natur- och skogsområden utanför staden.

 

Artikeln är översatt från Altinget.dk.

Nämnda personer

Rasmus Paludan

Partiledare Stram kurs
Jur kand (Köpenhamns uni., 2008)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00