Några kommer och några går – här är nya försvarsutskottet

Ett par av försvarspolitikerna har redan tackat för sig, nu står det klart att ytterligare några rör sig vidare mot andra utskott i riksdagen. In kommer såväl nya som nygamla krafter. Här är hela försvarsutskottet.

Peter Hultqvist (S). Än så länge är han försvarsminister, men sannolikt dröjer det inte länge innan han återvänder uppdraget som ordförande för riksdagens försvarsutskott. Just nu är det Helén Pettersson (S) om är utskottsordförande.
Peter Hultqvist (S). Än så länge är han försvarsminister, men sannolikt dröjer det inte länge innan han återvänder uppdraget som ordförande för riksdagens försvarsutskott. Just nu är det Helén Pettersson (S) om är utskottsordförande.Foto: Pontus Lundahl/TT
Johanna Alskog

Det stora utskottspusslet börjar bli så gott som klart. Ännu återstår den sista delen där ett antal S-ministrar ska inta sina platser i riksdagen och där ett antal ledamöter från högersidan går i motsatt riktning mot Rosenbad.

För försvarsutskottets del handlar det sannolikt i första hand om att Peter Hultqvist lämnar in sin nyckel till försvarsdepartementet och återvänder till att bli ordförande för försvarsutskottet, ett uppdrag han hade mellan år 2011 och 2014.

Sen återstår det att se om Pål Jonson (M) blir en del av den nya regeringen, han är i alla fall med i spekulationerna om vem som kan bli försvarsminister om Ulf Kristersson (M) går i land med sin regeringsbildning.

Altinget logoSäkerhet
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget säkerhet får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00