Om  
Amos Friedman

Han är Moderaternas nya presschef

Den tidigare pressekreteraren Amos Friedman är Moderaternas nya presschef. ”Otroligt roligt och hedrande”, säger han.

Amos Friedman är Moderaternas nya presschef.
Amos Friedman är Moderaternas nya presschef.Foto: Henrik Montgomery/TT, Privat
Miranda Olsson

Efter att tidigare arbetat som reporter på Nya Wermlands-Tidningen började Amos Friedman som pressekreterare för Moderaterna i januari förra året. Han har därefter snabbt tagit kliv uppåt och tillträdde vid årsskiftet som ny presschef för partiet.

”Vi befinner oss i en väldigt intressant tid just nu. Europavalet är månader bort och valet 2026 är om bara drygt 982 dagar, att då få växla upp och kliva in i en operativ chefsroll känns otroligt roligt och hedrande”, säger han till Altinget.

I mitten av januari tillkommer även Lovisa Palmgren till Moderaternas pressteam som ny pressekreterare. Hon arbetar i dag som assistent på partiets kontor.

Stockholmskansliet tappar samtidigt pressekreteraren Victoria Holmqvist som i stället tagit klivet över till Regeringskansliet och UD där hon är bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssells nya pressekreterare.

Moderaternas tidigare presschef Niklas Gillström gjorde samma resa efter regeringsskiftet och är nu pressekreterare åt finansminister Elisabeth Svantesson.

 

Läs också

Nämnda personer

Amos Friedman

Presschef Moderaterna

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00