Försvarsmaktens tekniska skola är Sveriges bästa förband 2022

Försvarsmaktens tekniska skola har tilldelats Pliktrådets utmärkelse Sveriges bästa förband. Prisutdelningen ägde rum vid Försvarsmaktens årliga värnpliktskongress.

Utmärkelsen delades ut för första gången år 1997 och går till en skola, flottilj eller regemente som har förbättrat försvarsutbildningen och tagit itu med sociala problem. Två av kriterierna är att befälen ska agera professionellt, pedagogiskt och stöttande mot sina värnpliktiga samt arbeta aktivt och förebyggande mot psykisk ohälsa.

– Härligt att vårt mindset på ett tydligt sätt har framgått för både våra egna rekryter men även för de vi har till låns från andra förband under central befattningsutbildning. Jag känner mig mycket stolt över min personal och tacksam för alla som stöttat oss i genomförandet, säger bataljonchef Caroline Norenborg, i ett pressmeddelande.

I vinnarmotiveringen står bland annat ”Genom att använda värnpliktskonsulenter verksamhetsnära har Sveriges bästa förband arbetat aktivt med att förebygga och hantera psykisk ohälsa, till de värnpliktigas uppskattning. De värnpliktiga uppfattar sina befäl som professionella och pedagogiska, och då problem uppstått har de hanterats i nära dialog mellan befäl och värnpliktig”.

 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00