Concord: MP måste driva på i frågan där S sviker  

SLUTREPLIK. Det är positivt att Miljöpartiet tar ställning för en solidarisk migrationspolitik, nu måste partiet driva frågan med all kraft i regeringen. Det skriver nio medlemsorganisationer i Concord.

Den 18 oktober skrev Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson Rasmus Ling så här i en replik till vår debattartikel: ”Att det tagits ett initiativ om Coalition of the willing välkomnar vi från Miljöpartiets sida. Asylrätten ska värnas genom samarbete med andra EU-länder och genom en ny, human skyddsgrund.”

Driva frågan i regeringen

Det är positivt att Miljöpartiet tydligt tar ställning för en solidarisk migrationspolitik i EU och Sverige. Inte minst med tanke på den debatt som just nu förs inom Socialdemokraterna där allt fler röster höjs för en mer restriktiv politik, tydligt anpassad efter opinionsläget.

Nu måste Miljöpartiet driva frågan med all kraft i regeringen och i EU-samarbetet.

Låsning inom EU

Vi tror att Coalition of the willing kan vara en snabb och konstruktiv lösning på den låsning som blivit inom EU. Det är vad som behövs just nu, för att förhindra att fler liv går förlorade på Medelhavet.

Lösning för alla 

Vi hoppas att Miljöpartiet – i regeringssamarbetet och i migrationspolitiska kommittén – också kommer att driva på för en mer långsiktig lösning som innebär stärkt skydd för utsatta människor på flykt. En lösning som går utöver FN:s kvotflyktingsystem och som inbegriper alla människor på ofrivillig flykt från sina hemländer.

Mohamed Ibrahim
Generalsekreterare, Islamic relief Sweden
Martin Nihlgård
Generalsekreterare, IM individuell människohjälp.
Erik Lysén
Chef, Act Svenska kyrkan
Daniel Grahn
Generalsekreterare, Erikshjälpen
Mayson Joacimsbarn Persson
Vice ordförande, RFSL Ungdom
Deidre Palacios
Förbundsordförande, RFSL
Peter Brune
Generalsekreterare, War child Sverige
Karin Wiborn
Generalsekreterare, Sveriges kristna råd
Eliot Wieslander
Generalsekreterare, Läkare i världen
 
Samordnat av Concord Sverige

Beslutskedja: Den framtida svenska migrationspolitiken

14/6
2019
30/8
2019
4/10
2019
18/10
2019
8/11
2019
15/9
2020
7/12
2020

Forrige artikel "Oavsett vilket brott det gäller har regeringen visat prov på passivitet" Næste artikel M-ledamöter: Krigsplacera kulturarbetare M-ledamöter: Krigsplacera kulturarbetare
Ryssland vill ta in säkerhetspolitik i Arktiska rådet

Ryssland vill ta in säkerhetspolitik i Arktiska rådet

DIPLOMATI. Säkerhetspolitik ska inte längre hållas utanför Arktiska rådet, anser Ryssland, som nästa år sätter sig på rådets ordförandestol. En expert tvivlar dock på att Ryssland kommer att lyckas sätta säkerhetspolitik på rådets formella agenda.