Om  
Alice Bah Kuhnke

Bah Kuhnke (MP) stänger dörren för språkrörsposten

I ett inlägg på Instagram skriver Alice Bah Kuhnke (MP) att hon inte vill kandidera när det nu är dags för Miljöpartiet att välja ett nytt språkrör. Hon vill ha fullt fokus på någonting annat.

Alice Bah Kuhnke tänker inte kandidera till posten som språkrör för Miljöpartiet.
Alice Bah Kuhnke tänker inte kandidera till posten som språkrör för Miljöpartiet.Foto: Christine Olsson/TT
Albin Bohlin

I fredags meddelade Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi att hon lämnar sin post.

En av personerna som skulle kunna efterträda Märta Stenevi, EU-parlamentarikern Alice Bah Kuhnke, skriver i ett inlägg på Instagram att många har hört av sig till henne och frågat om hon kommer att kandidera för att bli nytt språkrör för partiet. Men det tänker hon inte.

”Jag har landat i, att min plats just nu är en annan! Det jag allra helst vill och det jag vet att jag kan och är riktigt bra på, är att tillsammans med EU:s alla andra miljöpartister kämpa för klimatet, naturen och vår demokrati, med Europaparlamentet som utgångspunkt”, skriver hon.

Läs också

Toppar EU-listan

Inför EU-parlamentsvalet i juni är Alice Bah Kuhnke Miljöpartiets toppkandidat, följd av Pär Holmgren och Isabella Lövin. I januari annonserade hon att hon kommer att åka ut på en gemensam debatturné tillsammans med Moderaternas förstanamn Tomas Tobé.

Alice Bah Kuhnke passar på att trösta de partikamrater som blir nedstämda över att hon inte bli partiets språkrör:

”Snart har vi ett nytt språkrör på plats och tillsammans med henne och Daniel [Helldén] kommer jag göra allt jag kan, och lite till, för att göra er stolta i valet till Europaparlamentet den 9:e juni”.

Nämnda personer

Alice Bah Kuhnke

Europaparlamentariker (MP), vice ordförande för den gröna gruppen i EU-parlamentet, ledamot i partistyrelsen
fil. kand. statsvetenskap (Stockholms uni., 2003)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024