Yngwe om strandskyddet: Vi kräver tre lättnader

Kristina Yngwe är inte överförtjust i alla förslagen i strandskyddsutredningen, men vill se att förslagen genomförs. Det Centerpartiet dock ställer krav på är att flera lättnader genomförs till den 1 januari nästa år.

Yngwe säger inte nej till att också införa de föreslagna skärpningarna av strandskyddet som utredningen lagt fram. <br>
Yngwe säger inte nej till att också införa de föreslagna skärpningarna av strandskyddet som utredningen lagt fram.
Foto: Hamid Ershad Sarabi
Jacob Hederos

– Vi vill ju att utredningen genomförs. Det är klart att utredningsförslagen kanske inte är så liberala som vi ville se dem. Men vi ser att det är bra förslag på väg, säger Kristina Yngwe, miljö- och jordbruksutskottets ordförande och den som har företrätt Centerpartiet i förhandlingarna fram tills de avbröts.

Det är dock endast tre lättnadsförslag i utredningen som partiet ställer krav på för att släppa fram Löfven.

Jag vet faktiskt inte vad det är som Miljöpartiet har hängt upp sig på, men det jag har uppfattat sedan utredningen presenterats är att man inte tycker om de här lättnadsförslagen alls. Jag antar att de hade hoppats att de skulle kunna förhandla bort vissa av lättnaderna, och nu har vi ställt krav på att de ska genomföras

Samtidigt är Miljöpartiet kritiska till den skrivning om strandskyddet som förekommer i den överenskommelse som diskuterades i helgen.
”Vi kommer inte att ha gått med på det som Centern har lagt fram i sitt papper, för det har vår partistyrelse sagt nej till” sa Märta Stenevi i Ekots partiledarintervju under tisdagen.

– Jag vet faktiskt inte vad det är som Miljöpartiet har hängt upp sig på, men det jag har uppfattat sedan utredningen presenterats är att man inte tycker om de här lättnadsförslagen alls. Jag antar att de hade hoppats att de skulle kunna förhandla bort vissa av lättnaderna, och nu har vi ställt krav på att de ska genomföras, säger Kristina Yngwe.

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00