Om  
Margot Wallström
Volodymyr Zelenskyj

Wallström får ledande roll i återuppbyggandet av Ukraina

Enligt uppgifter till Aftonbladet har Margot Wallström fått frågan om att ta en ledande roll i återuppbyggandet av Ukraina. Till Ekot bekräftar hon att hon står till förfogande för uppdraget.

Margot Wallström (S), tidigare utrikesminister, har tackat ja till att ha en ledande roll i återuppbyggnaden av Ukraina. 
Margot Wallström (S), tidigare utrikesminister, har tackat ja till att ha en ledande roll i återuppbyggnaden av Ukraina. Foto: Janerik Henriksson/TT
Albin Bohlin

Återuppbyggnaden av Ukraina väntas bli ett stort projekt. Redan nu har förberedelserna inletts och enligt uppgifter till Aftonbladet har den tidigare utrikesministern Margot Wallström (S) fått frågan om att ta en ledande roll i återuppbyggandet. Frågan ska ha kommit direkt från president Volodymyr Zelenskyjs stab och arbetet kommer att ledas av presidentens stabschef.

För Ekot bekräftar hon att hon har fått frågan och att hon ”självklart tackar ja” till uppdraget. Miljö- och klimatfrågor kommer att vara hennes främsta fokus och arbetet kommer främst bestå av att samla politiskt stöd och finansiering.

Nämnda personer

Margot Wallström

Tidigare utrikesminister (S), FN:s generalsekreterares särskilda representant i frågor som rör sexualiserat våld
Nordanå gymnasium, Skellefteå kommun

Volodymyr Zelenskyj

Ukrainas president
Juridik och ekonomi (Kryvyy Rih Economic Institute)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00