Tidigare cv-missar vi minns

Tre ministrar i Ulf Kristerssons regering har haft felaktiga uppgifter i sina cv:n. Även tidigare har uppgifter om ministrarnas utbildningsbakgrund inte fullt stämt överens med verkligheten.

Kulturminister Parisa Liljestrand (M) och den tidigare arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin är två av de ministrar som tidigare uppgett missvisande meriter. 
Kulturminister Parisa Liljestrand (M) och den tidigare arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin är två av de ministrar som tidigare uppgett missvisande meriter. Foto: Henrik Montgomery/TT
Miranda Olsson
SVT:s Uppdrag granskning avslöjade på onsdagen att flera ministrar i Ulf Kristerssons regering haft felaktiga uppgifter i sina cv:n. Bland annat anges att äldre- och socialförsäkringsministern Anna Tenje (M) gått programmet för europeisk administration vid Linnéuniversitetet, trots att hon inte har läst klart det. Även i civilminister Erik Slottners (KD) cv framgick att han läst en politices magister. Det har han aldrig avslutat.
 
Även tidigare har det visat sig att uppgifter om ministrars utbildning och arbetsliv inte helt stämt överens med verkligheten.
 

Kulturministern saknar examen

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00