SSU vill att regeringen motverkar januariavtalets effekter

BUDGET. Socialdemokraternas ungdomsförbund står bakom januariavtalet. Men Philip Botström, förbundsordförande, menar att regeringen måste fokusera mer på områden utanför avtalet – för att kompensera vissa effekter i avtalet.

Finansminister Magdalena Andersson (S) var under presentationen av höstbudgeten noggrann med att påpeka att budgeten hade sett annorlunda ut om Socialdemokraterna hade haft egen majoritet. Budgetens kompromisser har i slutändan lett till att få är helt nöjda.

Centerpartiet och Liberalerna har fått igenom mycket av sin politik i budgeten. Något som Philip Botström, förbundsordförande för SSU, räknat med som en följda av januariavtalet. Men han menar att regeringen måste lägga fram förslag på områden utanför avtalet för att kompensera.

– SSU stödjer januariavtalet men inte villkorslöst. Utöver de 73 punkterna måste Magdalena Andersson och Stefan Löfven göra allt som står i deras makt att kompensera de delar i januariavtalet som vi är kritiska till, säger han till Altinget.

Login