Språkrörsstriden i Miljöpartiet fortsätter

KAMP. Valberedningen föreslog Märta Stenevi till att ta över efter Isabella Lövin som Miljöpartiets språkrör. Men flera kandidater väljer trots detta att inte ge upp.

Den 30 november var den sista dagen för de ursprungligen åtta kandidaterna att ge besked om fortsatt kandidatur. Annika Hirvonen, Elin Söderberg och Rebecka Le Moine väljer att fortsätta sina kandidaturer till att bli partiets språkrör. Något Ekot var först med att rapportera om. 

– Jag har bestämt mig för att jag ska fortsätta kandidera till språkrör för Miljöpartiet. Jag har fått många medlemmar som har kontaktat mig och som har uppmuntrat mig att kvarstå. Och särskilt viktigt var det när jag fick reda på att distriktsstämman i Västernorrland rangordnade mig som etta, säger Annika Hirvonen, riksdagsledamot och partiets talesperson i utbildningsfrågor.

Elin Söderberg, distriktsordförande för Miljöpartiet i Västerbotten, meddelar att hon också kommer att fortsätta sin kandidatur, då hon ser det som en möjlighet att lyfta fram klimatprofilen för Miljöpartiet.

Login