Socialdemokraterna vill gå vidare med statligt fastighetsbolag

Socialdemokraterna riktar skarp kritik mot att regeringen, enligt dem, står passiv i byggkrisen. Nu vill de bland annat gå vidare med frågan om ett statligt ägt fastighetsbolag för att stävja krisen och lyfta utsatta områden. 

I brist på gehör från infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson, kommer Socialdemokraterna att rikta in sig på att ställa finansminister Elisabeth Svantesson till svars för de, enligt dem, bristande handlingskraften i byggkrisen. ”Det verkar ju som att bostadsministern inte har mandat att göra någonting”, säger Mikael Damberg vid en pressträff tillsammans med Teresa Carvalho, arbetsmarknadspolitisk talesperson och Jennie Nilsson, bostadspolitisk talesperson. 
I brist på gehör från infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson, kommer Socialdemokraterna att rikta in sig på att ställa finansminister Elisabeth Svantesson till svars för de, enligt dem, bristande handlingskraften i byggkrisen. ”Det verkar ju som att bostadsministern inte har mandat att göra någonting”, säger Mikael Damberg vid en pressträff tillsammans med Teresa Carvalho, arbetsmarknadspolitisk talesperson och Jennie Nilsson, bostadspolitisk talesperson. Foto: Jessica Gow / TT
0:000:00