Shekarabi om digitalisering: Nu ökar vi takten

FÖRVALTNING. Civilminister Ardalan Shekarabi (S) anser att regeringens arbete bär frukt när det gäller digitalisering av den offentliga sektorn och att Sverige snart kan återta ledartröjan.

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Mattias Croneborg

– Vi har åstadkommit väldigt mycket under de senaste två åren sedan frågorna flyttade till finansdepartementet (tidigare var det näringsdepartementet som hade ansvaret), säger Ardalan Shekarabi Altinget.

Shekarabi lyfter fram

Dokumentation

Digitalisering av offentlig sektor

En nationell digital infrastruktur för den offentliga sektorn handlar om att öka standardiseringen av hur den offentliga sektorn utbyter information för ökad effektivitet och innovation, samt att alla som behöver får tillgång till enkla och säkra e-legitimationer för att kunna ta del av den digitala offentliga servicen.

Digitaliseringsmyndigheten ska inrättas i Sundsvall i september. Myndigheten ska utveckla, samordna och stödja digitaliseringen av statliga myndigheter och förvaltningen i kommuner och landsting, med undantag för försvarsmyndigheterna. Myndigheten ska även bistå regeringen med underlag för utvecklingen inom digitaliseringsområdet. Myndigheten ska även ta över ansvaret för vissa gemensamma uppgifter som andra myndigheter utför i dag.


Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00