Shekarabi: Även delar av Regeringskansliet kan flyttas

OMLOKALISERING. Civilminister Ardalan Shekarabi utesluter inte att delar av regeringens egen myndighet, Regeringskansliet, kan bli en bricka i regeringens spel om omlokalisering.  

– Jag vill inte utesluta det. Det har förts sådana diskussioner. Det finns en hel del argument emot. Regeringskansliet är numera en enda myndighet. Det finns en anledning att det hänger ihop. Men jag vill inte utesluta det. Jag tror att vi har ett behov att hålla i det här med att förstärka statens närvaro runt om i landet, efter att vi bevisligen har haft en centraliseringsvåg som kan komma att påverka förtroendet från allmänheten, säger civilminister Ardalan Shekarabi till Altinget.

Regeringen har tidigare fått kritik när det gäller flytta av myndigheter. Britta Lejon, ordförande på fackförbundet ST har sagt att hon tycker att det saknas ett helhetstänk från regering om statlig verksamhet. Hon har också varit kritisk till det sätt som de berörda myndigheterna behandlas av regeringen.

Även Eva Liedström Adler, generaldirektör på Arbetsgivarverket har uttryckt sig kritiskt och menar att myndigheterna inte är involverade i besluten.

Login