SD knappar in på S i opinionen

KORTNYTT. I DN/Ipsos maj-undersökning får Sverigedemokraterna rekordhögt stöd och alla riksdagspartier klarar sig över fyraprocentsspärren. 

På frågan "Vilket parti skulle du rösta på om det var riksdagsval i dag" svarar hela 20 procent av DN/Ipsos väljarkår Sverigedemokraterna. Det är i dag endast 4 procentenheter mellan Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna, något som går att jämföra med 18 procentenheter i riksdagsvalet år 2014. 

 

 

Ett parti som däremot tappar i opinionen är Centerpartiet. Partiet hade i DN/Ipsos aprilmätning 12 procent av väljarkåren, i dag ligger stödet på 9 procent och de är därmed på samma nivå som Vänsterpartiet. 

Läs också: Det blir regeringsskifte i höst - enligt oddsen

De övriga liberala partierna ligger kvar relativt stabilt och Kristdemokraterna klarar sig över fyraprocentsspärren.Något som de inte gjorde i Aprilmätningen. Att Vänsterpartiet når 9 procent innebär en liten ökning från förra månadens 8 procent. Miljöpartiet stannar på 4 procent och Socialdemokraterna tappar två procentenheter, från 26 procent till 24. 

Forrige artikel Här är de som vill ta makten i september Næste artikel S tappar 444 års riksdagserfarenhet S tappar 444 års riksdagserfarenhet
Strömmer (M) om toppstyre och demokratiska dilemman

Strömmer (M) om toppstyre och demokratiska dilemman

INTERVJU. Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer är öppen för slöjförbud och reklamfinansierad public service. Trots anklagelser om toppstyre anser han inte att partiet har problem med interndemokratin.