SD knappar in på S i opinionen

KORTNYTT. I DN/Ipsos maj-undersökning får Sverigedemokraterna rekordhögt stöd och alla riksdagspartier klarar sig över fyraprocentsspärren. 

På frågan "Vilket parti skulle du rösta på om det var riksdagsval i dag" svarar hela 20 procent av DN/Ipsos väljarkår Sverigedemokraterna. Det är i dag endast 4 procentenheter mellan Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna, något som går att jämföra med 18 procentenheter i riksdagsvalet år 2014. 

 

 

Ett parti som däremot tappar i opinionen är Centerpartiet. Partiet hade i DN/Ipsos aprilmätning 12 procent av väljarkåren, i dag ligger stödet på 9 procent och de är därmed på samma nivå som Vänsterpartiet. 

Läs också: Det blir regeringsskifte i höst - enligt oddsen

De övriga liberala partierna ligger kvar relativt stabilt och Kristdemokraterna klarar sig över fyraprocentsspärren.Något som de inte gjorde i Aprilmätningen. Att Vänsterpartiet når 9 procent innebär en liten ökning från förra månadens 8 procent. Miljöpartiet stannar på 4 procent och Socialdemokraterna tappar två procentenheter, från 26 procent till 24. 

Forrige artikel Här är de som vill ta makten i september Næste artikel S tappar 444 års riksdagserfarenhet S tappar 444 års riksdagserfarenhet
Det här vill EU göra nästa år

Det här vill EU göra nästa år

PLAN. EU-kommissionen har lagt fram ett arbetsprogram för år 2021, ett program som går i coronans tecken. Totalt har EU-kommissionen 86 olika utspel i pipeline.