Schlyter: Så kan MP-krisen lösas

FÖRDJUPNING. Radikala grepp krävs för att lyfta Miljöpartiet. Carl Schlyter tycker inte partiledningen varit ärliga med att det som uträttas i regeringsställning är mycket långt från tillräckligt.

– Det viktigaste i valrörelsen blir inte att föreslå små justeringar. Miljöpartiet ska föreslå så stora förändringar som inget annat parti föreslagit tidigare, säger Carl Schlyter till Altinget.

– Läget för jorden är allvarligt och vi måste våga berätta det, säger Schlyter.  Han har kommit att personifiera konflikten inom Miljöpartiet i och med att han och riksdagsledamöterna Jabar Amin, Annika Lillemets och Valter Mutt bildade ”de fyras gäng” som kritiserat partiledningen i flera frågor, och som under en period var utfryst från den övriga riksdagsgruppen. Ingen från de fyras gäng kandiderar till riksdagen i höst. 

"Det är allmänt känt att jag har tillhört en av de kritiska rösterna i Miljöpartiets riksdagsgrupp; kritisk mot flera av de förödande kompromisser som vår partiledning har gjort i regeringsställning", skrev Amin i ett pressmeddelande när han meddelade att han inte kandiderar längre. Amin får samma fråga från Altinget som Schlyter: Hur partiet ska kunna komma ur opinionskrisen.

Login