Så mycket skänker Benny Andersson till partiet

KORTNYTT. Den tidigare ABBA-medlemmen Benny Andersson skänker stor summa till partiet för att stötta valspurten.

Benny Andersson har tidigare valt att stödja Feministiskt Initiativ (Fi) ekonomiskt. Nu skänker han ytterligare 100 000 kronor till partiets valfond. 

– Benny Andersson har varit med och stöttat Fi från början. Han är en trogen supporter som förstår att det tar tid att förändra men att det inte är någon anledning att ge upp, säger partiledare Gudrun Schyman. 

Läs också: Partierna går mot val med pressade finanser

Partiets valbudget är satt till tre miljoner kronor, två av dessa ska samlas in. I dagsläget har partiet lyckats få in en valfond på närmare 600 000 kronor, Benny Anderssons bidrag inkluderat. 

Läs också: Oppositionen vill gå längre om insyn i partiernas pengar 

Sedan den 1 april i år tillämpas en ny lagändring i lagen om insyn i partiers finansiering. Den nya ändringen utökar kravet på intäktsredovisning och gäller även för partier på regional och lokal nivå. I samband med den nya lagen införs även ett förbud mot att ta emot anonyma bidrag vars värde överstiger 0,05 prisbasbelopp.

Forrige artikel Riksbanken lämnar reporäntan oförändrad Næste artikel Så vill regeringen minska klyftorna
Sanktioner kan införas mot riksdagsskolkare

Sanktioner kan införas mot riksdagsskolkare

FÖRSLAG. Ledamöter som inte närvarar i riksdagen tillräckligt ofta ska tvingas betala tillbaka arvode föreslår en parlamentarisk kommitté.

– Det är förstås helt orimligt och oacceptabelt att strunta i riksdagsarbetet och ändå fortsätta uppbära riksdagsarvode, säger talman Andreas Norlén till Altinget.