Om  
Jörgen Hellman

S-topp lämnar alla uppdrag efter avslöjande om bostadsersättning

Skatteutskottets ordförande Jörgen Hellman (S) lämnar alla sina uppdrag med omedelbar verkan efter Uppdrag gransknings avslöjande om hans bostadsersättning.

Josefin Lingström

Skatteutskottets ordförande Jörgen Hellman (S) är folkbokförd i Vänersborg och har fått nästan 700 000 kronor i ersättningar för boende i Stockholm. Men enligt SVT:s Uppdrag granskning är Hellmans bostad utan toalett och avlopp. Boende i närheten aldrig har sett Hellman där vid huset han är skriven.

Det är gränsfall om huset kan kallas för permanentboende, enligt Pia Blank Thörnroos, rättsexpert på Skatteverket.

– Jag förutsätter att riksdagen utreder det där. Jag förutsätter också att de kontaktar Skatteverket när de är klara med det där så att vi får reda ut det, säger hon till UG.

Efter avslöjandet publicerades, meddelade Jörgen Hellman i ett inlägg på Facebook att han lämnar alla sina uppdrag i riksdagen omedelbart. Tidigare har Hellman meddelat att han inte kandiderar till riksdagen i höst. 

M-ledamot skriven hos bror

Även riksdagsledamoten Helena Bouveng (M) har rätt till en övernattningslägenhet i Stockholm från riksdagen, då hon är skriven i Vetlanda hos sin bror. Men i vissa sammanhang har Bouveng uppgett att hon bor i ett hus på Värmdö utanför Stockholm, där hennes pojkvän och dotter är skrivna.

Nämnda personer

Jörgen Hellman

Ekon. mag (Göteborgs uni. 2001)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024