Riksdagsledamot tar timeout från utskottsuppdrag

Jamal El-Haj (S) kommer att ta en timeout från sitt uppdrag i utrikesutskottet efter att ha deltagit i en palestinsk konferens i Malmö i helgen.

Efter deltagandet i den kontroversiella konferensen får Jamal El-Haj ta en timeout från utrikesutskottet. 
Efter deltagandet i den kontroversiella konferensen får Jamal El-Haj ta en timeout från utrikesutskottet. Foto: Riksdagen

Den Europeiska palestinska konferensen ägde rum i Malmö i helgen. Konferensens ordförande, Amin Abu Rashid, har pekats ut som en representant för den terrorstämplade organisationen Hamas, något som Sydsvenskan har rapporterat om. Konferensen avfärdades av den israeliska regeringen såväl som den Palestinska befrielseorganisationen.

Flera svenska aktörer, däribland den socialdemokratiska partiledningen, beslutade att inte delta i konferensen. Riksdagsledamoten Jamal El-Haj (S) valde ändå att åka dit.

– Det utfärdades en avrådan. Partiet ville inte att vi skulle medverka på den här konferensen. Jamal valde ändå att delta och som i alla partier får det konsekvenser. Nu kommer Jamal att ta en timeout från sitt uppdrag som suppleant i utrikesutskottet, säger Socialdemokraternas gruppledare Lena Hallengren till Ekot.

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00