Reinfeldt föreslås bli ny fotbollsboss

Valberedningen i Svenska fotbollförbundet föreslår den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt som ny ordförande.

Dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt, spelandes för regeringens lag, tar bollen från oppositionens lagkapten Bosse Ringholm.
Dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt, spelandes för regeringens lag, tar bollen från oppositionens lagkapten Bosse Ringholm.Foto: Leif R Jansson/TT
Johan Manell

Fredrik Reinfeldt föreslås ta över som ordförande för Svenska fotbollförbundet efter Karl-Erik Nilsson som slutar i mars. I början av året pekades han ut som en av tre huvudkandidater av förbundets valberedning. Nu har samma valberedning kommit fram till att den tidigare statsministern är bäst lämpad.

”Vi har lyssnat av hela rörelsen och enigt beslutat att Valberedningens förslag till ordförandeposten i Svenska Fotbollförbundet är Fredrik Reinfeldt”, står det på förbundets hemsida.

Fotbollsintresse

Det är ingen hemlighet att Reinfeldt är fotbollsälskare och Djurgårdssupporter. För ett par år sedan nominerades han av Djurgårdens fotbolls valberedning att ingå i klubbens styrelse. Men den gången sa medlemmarna nej.

Däremot har ex-statsministern andra styrelsuppdrag. Bland annat är han styrelseordförande för Drivkraft Sverige, bränsle- och drivmedelsbranschens branschorganisation och styrelseordförande för Visita, besöksnäringens motsvarighet.

Valet av ny ordförande i Svenska fotbollförbundet sker den 25 mars.

Läs också

 

Nämnda personer

Fredrik Reinfeldt

Ordförande Svenska fotbollförbundet, styrelseordförande Drivkraft Sverige, Visita och Centrum för AMP, styrelseledamot Heimstaden
Civilekonom (Stockholms uni., 1990)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00