Om  
Johan Pehrson

Regeringen nobbar Tesla

Lobbyister för Tesla försöker påverka regeringen under pågående konflikt med svenska fackförbund. I mejl till arbetsmarknadsdepartementet vädjar företaget om ett möte med arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L). Ett möte regeringen avböjt.

Arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L)
Arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L)Foto: Johannes Frandsen/Regeringskansliet
Victoria Solvin

Flera svenska fackförbund befinner sig i konflikt med Tesla. Orsaken är biljättens vägran att teckna kollektivavtal med fabriksanställda i Sverige. Regeringen har hittills varit fåordig om konflikten, men arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L) har sagt att det är parternas jobb att lösa konflikten enligt den svenska modellen.

Pehrsons uppfattning delas inte av Tesla. I ett mejl till en politisk sakkunnig på arbetsmarknadsdepartementet försöker Teslas Nordenlobbyist få en audiens med Pehrson, rapporterar Aftonbladet.

Mejlet, som Aftonbladet tagit del av, är daterat den 20 november. Johan Pehrsons stabschef Axel Mårtensson säger till tidningen att regeringen står bakom den svenska modellen och inte vill lägga sig i konflikten av respekt för pågående samtal mellan de inblandade parterna.  

 

Nämnda personer

Johan Pehrson

Partiledare Liberalerna, arbetsmarknads- och integrationsminister
Jur. kand. (Uppsala uni., 1996)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00