Ovanlig partistämma stundar för Centern

I slutet av september har Centern “semidigital” partistämma. Partledningen kommer sitta i Sigtuna – ombuden kommer samlas i hubbar runt om i landet. På menyn står tre större stämmoprogram och hundratals motioner. 

Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson tror på livlig debatt i skolfrågor på partistämman.
Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson tror på livlig debatt i skolfrågor på partistämman.Foto: Janerik Henriksson/TT
Johan Manell

Centerpartiet är först ut under en höst fylld med partistämmor och kongresser. Den 23-26 september ska ombud från hela landet besluta om ny centerpolitik att gå in i valåret med. Men de kommer inte att sitta tillsammans. På grund av pandemin och de rådande restriktionerna kommer Centerpartiets partistämma att vara ”semi-digital”.

Ombuden kommer att samlas i 23 olika hubbar från Helsingborg i söder till Luleå i norr. Partistyrelsen kommer att leda arrangemanget från ett konferenscenter i Sigtuna.

– Vi hade kommundagar i februari helt digitalt. Det blev lyckat men det blir en annan sak när man ska diskutera, debattera och fatta beslut. Har vi de här hubbarna så kommer det i alla fall vara kanske ett 50-tal personer på varje ställe, säger Michael Arthursson, partisekreterare till Altinget.

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00