”Om S inte återfår förtroendet har vi inte mycket socialdemokrati kvar”

Elva arbetsgrupper ska lägga grunden för Socialdemokraternas riktning inför 2030-talet och kommande val. Då kan de unga väljarna, som partiet i dag har svårt att nå, bli avgörande. ”Man har inte gjort tillräckligt”, säger riksdagsledamoten Amalia Rud Pedersen (S) som ska leda en av arbetsgrupperna.

”Unga är frustrerade och irriterade över att man inte har gjort tillräckligt. Det gäller inte minst skolan, segregationen, bostadsfrågorna och klimat och miljö”, säger Amalia Rud Pedersen (S), till höger. Här med ungdomsförbundets ordförande Lisa Nåbo.
”Unga är frustrerade och irriterade över att man inte har gjort tillräckligt. Det gäller inte minst skolan, segregationen, bostadsfrågorna och klimat och miljö”, säger Amalia Rud Pedersen (S), till höger. Här med ungdomsförbundets ordförande Lisa Nåbo.Foto: Caisa Rasmussen/TT, Erik Simander/TT
Miranda Olsson

Socialdemokraterna inrättar elva arbetsgrupper för att utveckla den egna politiken inför kommande val och 2030-talet, meddelade Magdalena Andersson och partisekreterare Tobias Baudin på måndagen. 

– Jag vill

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00