Om  
Martin Melin

Martin Melin återvänder till riksdagen

Nu står det klart att Martin Melin (L) kommer att ersätta Carl B Hamilton (L) som riksdagsledamot för Liberalerna. ”Jag hoppas kunna göra skillnad för att öka friheten i Sverige”, säger Martin Melin i ett pressmeddelande.

Nu får Martin Melin återvända till kammaren.
Nu får Martin Melin återvända till kammaren.Foto: Axel Hyttnäs Telin, Fredrik Sandberg/TT
Albin Bohlin

Altinget har tidigare uppmärksammat att Martin Melin står näst på tur för att ersätta Carl B Hamilton när Karin Karlsbro har beslutat sig för att fortsätta som EU-parlamentsledamot. Under tisdagen meddelade Liberalerna att Martin Melin kommer att tillträda som statsrådsersättare. Han har tidigare tjänstgjort som riksdagsersättare, något som gav mersmak.

– Efter att ha doppat tån som riksdagsledamot i några månader ser jag fram emot att få komma tillbaka till riksdagen. Jag hoppas kunna göra skillnad för att öka friheten i Sverige, inte minst genom att fler känner sig trygga i sin vardag, säger Martin Melin i ett pressmeddelande.

Lina Nordquist, Liberalernas gruppledare, ser Melins erfarenheter som en tillgång i riksdagsarbetet. Ännu är det inte klart vilket utskott han tar plats i. 

– Martins engagemang i medmänniskor, hans erfarenheter som polis och hans lagbyggande förmågor är alla värdefulla i Liberalernas framtidsbygge för Sverige.

Martin Melin tillträder under tisdagen, den 22 augusti.

Läs också

Nämnda personer

Martin Melin

Riksdagsledamot (L), talesperson i polisfrågor
Polisexamen (Polishögskolan, 1993)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00