Om  
Märta Stenevi

Märta Stenevi sjukskriven: ”Sliten”

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi är sjukskriven. ”Jag har varit sliten efter den gångna hösten”, skriver hon i ett inlägg på sociala medier.

”All politik är lagarbete. Just nu behöver jag kliva åt sidan en stund” skriver hon.
”All politik är lagarbete. Just nu behöver jag kliva åt sidan en stund” skriver hon.Foto: Christine Olsson/TT
Miranda Olsson

Efter en höst präglad av intensiv rapportering inför Miljöpartiets språkrörsval har Märta Stenevi sjukskrivit sig.

”Mycket hände samtidigt i höstas. Rent privat i familjen, men också alla spekulationer och läckor inför vår kongress. Ovanpå detta omvärlden. All död”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Stenevi kommer vara borta ”ett tag framöver” och överlåter därmed till Daniel Helldén, som valdes till språkrör i november, att leda partiet.

”All politik är lagarbete. Just nu behöver jag kliva åt sidan en stund, andra kommer se till att arbetet flyter på med oförminskad styrka”, skriver hon.

I sitt inlägg tackar Märta Stenevi sin språkrörskollega och säger att hon är ledsen att deras start på samarbetet inte blir som planerat. 

”Det viktigaste nu är att Märta får rätt förutsättningar för att kunna må bättre. Under tiden så kommer jag att göra mitt bästa för att hålla ställningarna”, skriver Helldén på Instagram.

Nämnda personer

Märta Stenevi

Riksdagsledamot (MO), tidigare språkrör
Studier i litteraturvetenskap, film, förlagskunskap och företagsekonomi (Lunds uni., 1995-1998), marknadsföring (IHM business school, 2003-2005)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00