Liberala politiska redaktörer byter redaktion

Alex Voronov, mångårig anställd som politisk redaktör på Eskilstuna-kuriren lämnar tidningen och går till sajten Liberala nyhetsbyrån. Samtidigt går Sofia Mirjamsdotter vidare från Tidningen Ångermanland till Västerbottens-kuriren.

Alex Voronovs nya uppdragsgivare Liberala Nyhetsbyrån producerar texter, främst opinionsinnehåll, till flera liberala tidningar. Där arbetar även Timbros Emmanuel Örtengren och den före detta EU-parlamentarikern Jasenko Selimovic.

Twitter gratuleras han av både branschkollegor och vänsterledaren Nooshi Dadgostar. Han lämnar Eskilstuna-kuriren den sista maj och efterträds då av Åke Wredén.

Mirjamsdotter har skrivit för Tidningen Ångermanlands ledarsida sedan hösten 2019. Tidigare har hon skrivit krönikor i bland annat Aftonbladet och varit ledarskribent på Sundsvalls tidning.

– Det har varit roligt att lära känna Ångermanland bättre, inte minst för att det börjar hända saker särskilt i Sollefteå. Tyvärr kom pandemin i vägen så jag har inte kunnat vara ute och träffa folk så mycket som jag hade önskat, säger hon.

Hon kliver in på Västerbottens-kuriren efter höstens riksdagsval.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00