L-ministrar fortsatt utan stab

Enligt Altingets sammanställning saknar fortfarande två liberala ministrar politiskt sakkunniga i sin stab. Något som kan innebära utmaningar för det politiska arbetet, menar statsvetaren Göran Sundström: ”De är ju till för att avlasta”.

 ”En del folk på väg in”, men ännu är staben liten runt klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).
 ”En del folk på väg in”, men ännu är staben liten runt klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).Foto: Henrik Montgomery/TT
Rebecka PrahlJacob Hederos

Varken den nya jämställdhetsministern eller klimat- och miljöministern har ännu fått politiskt sakkunniga till sin stab. De två liberala ministrarna är därmed de sista i regeringen att inte ha någon ytterligare politisk personal vid sin sida, enligt Altingets sammanställning tre månader efter regeringstillträdet.

När Altinget ställde frågan strax innan julen uppgav klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtaris pressekreterare att ministerns stab skulle utökas efter nyåret. Nu är beskedet att personal är på g inom de närmsta dagarna, men vem det är som ansluter till staben är inget som hon kan meddela ännu.  

– Vi har en del folk på väg in. Vi kommer att presentera det, när vi har det färdigt, säger L-ministern Romina Pourmokhtaris pressekreterare Niki Westerberg till Altinget, och utlovar att den första sakkunniga ska börja på måndag.  

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00