(L)-krisen: "Partistyrelsen bör ställa sina platser till förfogande"

FÖRTROENDEKRIS. Birgitta Ohlsson (L) lämnar sin plats i riksdagsgruppens styrelse meddelade partisekreteraren Maria Arnholm efter ett sju timmar långt möte under onsdagen. Nu kräver Kronobergs partidistrikt att landsmötet tidigareläggs och att partistyrelsen ställer sina platser till förfogande.

– Jag känner jag mig trygg med att vi har haft en viktig diskussion om hur vi framöver kan kombinera ett tillåtande diskussionsklimat med att vara ett kraftfullt liberalt parti med en tydlig röst. Dagens samtal är ett steg i rätt riktning, kommenterar Arnholm i ett pressmeddelande.

Beskedet att Birgitta Ohlsson lämnar förtroenderådet ska inte påverka hennes övriga uppdrag i Liberalerna, Ohlsson förblir i partistyrelsen och enligt henne själv togs beslutet att lämna riksdagsgruppens styrelse redan i mars, vilket hon illustrerar på Twitter med en bild på ett mejl hon skickade till partiets dåvarande partisekreterare Erik Ullenhag, daterat 8 mars.

Ryktet om min plötsliga avgång från @liberalerna förtroenderåd är överdrivet. Jag ansökte om detta redan i mars 2016 pic.twitter.com/801uAORJsQ

Login