KDU-ordförande lämnar: ”Får stå vid sidlinjen i stället”

Det pågår ett skifte på högersidan i svensk ungdomspolitik. Nu meddelar även Nike Örbrink, förbundsordförande för KDU, att hon kliver av. Som ny gruppledare i Stockholms stadshus ska hon återigen jobba mot maktskifte.

Som KDU-ordförande kampanjade Nike Örbrink för maktskifte, något som också blev fallet. Men i Stockholm är det i opposition den 25-åriga kristdemokraten ska arbeta när hon tar över som gruppledare efter civilminister Erik Slottner.
Som KDU-ordförande kampanjade Nike Örbrink för maktskifte, något som också blev fallet. Men i Stockholm är det i opposition den 25-åriga kristdemokraten ska arbeta när hon tar över som gruppledare efter civilminister Erik Slottner. Foto: Henrik Montgomery/TT
Miranda Olsson

Under åren som följt sedan 23-åringen från Bromma 2020 valdes till ny ordförande för Kristdemokraternas ungdomsförbund KDU har Nike Örbrink hunnit argumentera för såväl kulturell assimilation som skoluniformer i problemskolor, och fria öppettider för landets krogar och nattklubbar.

Förra året blev hon omvald till ordförandeposten, men nu har hon bestämt sig för att kliva av vid ungdomsförbundets riksmöte i vår.