Kända namn vill in i riksdagen – flera ställer inte upp för omval

Samhällsdebattören Rebecca Weidmo Uvell kandiderar för Moderaterna. Den tidigare korrespondenten Johanne Hildebrandt står på Liberalernas lista i Sörmland. Samtidigt är det ett tiotal riksdagsledamöter som redan nu avböjt omval.

Rebecka Weidmo Uvell (M), vill in i riksdagen. Katarina Brännström (M) och Anders Hansson (M) är två av de nuvarande ledamöterna som inte ställer upp för omval.
Rebecka Weidmo Uvell (M), vill in i riksdagen. Katarina Brännström (M) och Anders Hansson (M) är två av de nuvarande ledamöterna som inte ställer upp för omval.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT, Riksdagen
Johan Manell

Det är fortfarande över ett år kvar till riksdagsvalet 2022. Men redan nu har kampen om en plats på listorna börjat. En som vill ta steget in i riksdagen är opinionsbildaren Rebecca Weidmo Uvell. Hon har bestämt sig för att försöka ta en plats på riksdagslistan för Moderaterna i Stockholms stad, skriver Dagens opinion.

Tidigare har Weidmo Uvell varit slöseriombudsman och gör fortfarande egna granskningar av politiken. Det vill hon fortsätta med i riksdagen.

– Ge mig tillgång till riksdagens utredningstjänst och jag kommer att kunna hitta ännu fler märkligheter och systemfel. Det vore en dröm. Efter att ha varit en av högerns stora opinionsbildare i åtta år är det dags att påverka systemet inifrån. Att vara den som stiftar lagarna och ha möjlighet att förverkliga en del av de förslag jag drivit i åratal, säger hon till tidningen.

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00