Katerina Janouch blir oberoende kandidat hos MED

Medborgerlig Samling meddelar att Katerina Janouch ska stå som oberoende kandidat på partiets valsedel till riksdagen. 

Hedda Jakobsson

Författaren och opinionsbildaren Katerina Janouch väljer att engagera sig i politiken. Hon meddelar att hon kandiderar till riksdagen i höstens val genom att stå på plats 11 på Medborgerlig Samlings riksdagslista. 

– Jag gör det här för mina barns och barnbarns skull, ja för hela svenska folket som jag älskar. Sverige har ett skriande behov av politisk förändring. På område efter område rasar samhällsfunktionerna ihop. Ändå sitter politikerna handlingsförlamade och sviker sitt folk. Därför måste vi byta ut dem, säger hon i ett pressmeddelande. 

Katerina Janouchs fokus i valkampanjen blir att driva frågor om kvinnors trygghet, samt yttrandefrihet och behovet av en öppen debatt i Sverige. Hon väljer att stå som oberoende kandidat för att även kunna fortsätta som fri debattör. 

– MED har länge haft ett gott förhållande till Katerina Janouch. Hennes frispråkighet och oräddhet behövs i den svenska politiken. Som oberoende kommer hon att kunna fortsätta verka utan att vara bunden av ett partiprogram. För oss innebär det även att sannolikheten att klara riksdagsspärren ökar rejält, säger Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00