Pressmeddelanden på engelska ska minska invandringen

Migrationsministern siktar på intervjuer med utländska medier och översatta pressmeddelanden i den internationella informationskampanj som ska minska invandringen till Sverige. ”Det kan få stor effekt på antalet som söker sig hit”, säger Henrik Vinge, gruppledare för Sverigedemokraterna i riksdagen.

Regeringen och SD vill nå ut internationellt med Sveriges ”nya migrationspolitik”, bland annat genom ambassaderna och Svenska institutet.
Regeringen och SD vill nå ut internationellt med Sveriges ”nya migrationspolitik”, bland annat genom ambassaderna och Svenska institutet.Foto: Stina Stjernkvist/TT, Svenska institutet, Fredrik Sandberg/TT
Miranda Olsson

Vetskapen om de mer generösa regelverken fick 163 000 personer att resa genom Europa till ”lilla kalla Sverige” under 2015, menar migrationsminister Maria Malmer Stenergard.

– Vi har gått från att ha varit ett land som har varit känt i världen för att vara väldigt generöst. (...) Det är väldigt viktigt att vi informerar om att vi gör det här skiftet nu, säger Sverigedemokraternas gruppledare Henrik Vinge (SD).

På en pressträff i Regeringskansliet stod han vid sidan av migrationsministern för att presentera den internationella informationskampanj som regeringen nu planerar för att minska invandringen till Sverige.

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00