Ingrid Eiken lämnar Statens fastighetsverk: Mer ordning och reda nu

Under åren som generaldirektör har Ingrid Eiken både helt fått stöpa om Statens fastighetsverk efter den så kallade korruptionsskandalen. Men också svara på den senaste tidens kritik som myndigheten fått för sina hyreshöjningar. Nu lämnar hon sitt uppdrag. Ett kvitto på insatsen tar hon med sig från Sveriges Radio. 

”Kritiken var så otroligt omfattande och den var så bred. Men jag hade ett regeringsuppdrag i ryggen. Att jag skulle etablera en god förvaltningskultur, att vi skulle stärka ledarskapet och att vi skulle få ordning och reda i den här myndigheten”, säger Ingrid Eiken angående situationen som Statens Fastighetsverk befann sig i när hon tog uppdraget som generaldirektör 2018. 
”Kritiken var så otroligt omfattande och den var så bred. Men jag hade ett regeringsuppdrag i ryggen. Att jag skulle etablera en god förvaltningskultur, att vi skulle stärka ledarskapet och att vi skulle få ordning och reda i den här myndigheten”, säger Ingrid Eiken angående situationen som Statens Fastighetsverk befann sig i när hon tog uppdraget som generaldirektör 2018. Foto: Statens Fastighetsverk
0:000:00